Si et preguntes que es l´ ELO?
Sistema de puntuació Elo
El sistema de puntuació Elo és un mètode matemàtic , basat en càlcul estadístic , per calcular l'habilitat relativa dels jugadors de jocs com els escacs.
Deu el nom al seu inventor, el professor Árpád Elo (1903-1992) , un físic nord-americà d'origen hongarés, contràriament a la suposició generalitzada estesa que es tracta d'un acrònim . Es recorre a l'ús de majúscules ELO per distingir al mètode respecte de la persona que el va inventar.
El Dr Elo , qui va treballar per a la United States Chess Federation o USCF ( Federació d'Escacs dels Estats Units ), va ser designat el 1959 com a president del Comitè de Puntuació. Sent ell mateix fervent escaquista aficionat, basat en dades estadístiques previs (el sistema Harkness , desenvolupat per Kenneth Harkness al començament dels anys '50) , va concebre un nou mètode estadístic que la USCF va adoptar oficialment el 1960; i posteriorment en 1970 també la Fédération Internationale des échecs o FIDE, fins a l'actualitat gairebé sense canvis.
Per tradició conserva alguns conceptes del mètode previ: l'escala de puntuació i les categories de classe. L'escala té un límit mínim de 0, situa els candidats a Mestres a partir del 2000, encara que tècnicament no té valor màxim, sí que compta amb un límit superior teòric de 3000 per qüestions pràctiques. La primera llista de l'escalafó de la FIDE es va publicar al juliol de 1971, i a partir de llavors es renovava cada tres mesos: al gener, abril, juliol i octubre; però a partir de setembre de 2012 es va acordar actualitzar mensualment .